Wednesday, January 25, 2006

Privacy on the Internet?

Beware, there is no privacy on the internet.

Yahoo, Microsoft and America Online turned over records to the US government that Google is refusing to relinquish, raising divisions within the nation's biggest search engines over what information should be private.

The legal dispute over whether the federal government can force Google to give up information from its search engine index is a reminder of the vast amount of personal information Internet companies collect on their users -- and the possibility it could reach third parties.The Bush administration on Wednesday asked a federal judge to order Google to turn over a broad range of material from its closely guarded databases.

By using Yahoo for example one automatically agrees to information pertaining to one's internet history record to be collected, archived and disclosed to the Federal Trade Commission of the USA. To deny this, go right down the Yahoo browser page, and click on 'Privacy Policy'. On the next page that appears, scroll down to cookies and click on the link to web beacons. Under the third bullet point of Outside the Yahoo! Network section, you can choose to opt out by clicking on click here. But be careful, having done this, do not by impulse click on the button Cancel Opt-out on the next page that appears, as this will then put you back to where you started.

The trackking by the Federal Trade Commission of the US is more than fraud avoidance and deception en route. It is espionage!

We should now use only Google and not others.

Google has been very liberal in its stand on certain political matters. For example if you have not seen Fahrenheit 11, you can now do so by downloading it free from this site.

Perhaps this is one of the reasons as to why the Feds are not happy with Google.

11 comments:

dr in the house said...

Imagine! The US gov can actually trace us sampai lubang cacing! Once you have an internet service at home, they can reach you through all the cookies you send out. And then (if you are worth their while) they can, via satellite, catch you live on screen, doing whatever you're doing! Life is no more a private affair!

zizie ali said...

tika saddam berada dlm lubang tikus, mungkin dia ada search Yahoo!

Ku Keng said...

Puan Dr.:
Mengingatkan kita kepada pesanan Rasulullah SAW tentang kepintaran Dajjal LA dan tentera-tenteranya. Pesanan Rasulullah supaya jangan menyangkakan bahawa keimanan kita mencukupi untuk membentengkan diri helah mereka. Disarankan supaya kita beramal dengan ayat 1-10 Surah al Kahfi (awal atau akhir, di sini ada perbezaan pendapat) dan doa menghindarkan dari fitnah Dajjal, seperti yang selalu dibaca selepas tasyahhud akhir. Antaranya Dajjal akan datang dengan teknologi yang canggih dan ilmu perubatan yang tinggi. Yang senang menarik perhatian dan kepercayaan manusia. Jadi pengesanan mereka ke atas kita enteng. Wallahu a'lam. Apa pendapat zizie ali?
zizie ali:
dan selepasnya mereka melaung-laung, "yahoo, yahoo".

sya said...

Thanks for the information.

Anonymous said...

Ayah Keng

Mesjid teman dah lama mengamalkan Surah Al Kahfi Ayat 1-10 sebelum Surah Yaasin tiap2 malam Jumaat...pada mulanye teman ingat ape ke hal nya....sekarang baru le teman paham.(Menghindarkan diri dari dajjal)

Yoep Harley

Ku Keng said...

Kak Sya:
Har, you selalu tulis blog panjang-panjang pasti FBI dah simpan rekod. Kah, kah.
Yoep:
Tu ler kome ni jangan ikut-ikut je. Lain kali tanye ler tok imam tu.

Hakim CA said...

Tuan Keng,
Lagi satu cara untuk mencuri maklumat melalui, misalnya Plaxo Address Book. Jangan sekali-kali terima undangan mereka kerana ini adalah lesen besar untuk mereka mencuri semua data-data kita dalam address book kita.
Sekian tuan.

Ku Keng said...

Hakim:
Abis tu yang kamu dok antar mesej suruh saya updatekan address dalam Plano address site tu kenapa? Nasib baik saya tak buatkan.

usha said...

Nasib la akaun yahoo den dah mampuih. Kalu tak, naya . Tiba2 secret agen CIA call .Susah nak menjawab. Popular satu dunia. He he

Ku Keng said...

Usha:
Dah torlambat Usha, tadi lam ucapan Bush ko seluruh dunio dio sobut duo kali, "Hello Usha!" Itu pasti dio dah track di mano ekao brado. Camno?

bunga rampai said...

Salam Keng,

Terima kasih info ini.
Snail-mail lebih molek kut, biar lambat asal selamat :)