Tuesday, March 07, 2006

mohon maaf

Maaf, sedara-mara sekalian. Tak membalas komen-komen dan juga mengupdate blog. Sekarang di Jakarta semenjak pagi Ahad lalu. Mungkin pulangnya hari Rabu sore dan awal pagi esoknya pula akan ke Labuan.

Jadi macet dong minggu ini. Capek total.

Mas-mas dan kang-kang, ibu-ibu dan nona-nona di Jawa semua bertitip salam. Mereka semua waras-waras dan pesanan mereka jangan kuatir, Keng disini sihat-sihat kerana aqua Jakarta putih, bersih dan enak.

Akan update insha Allah.

23 comments:

Anggun said...

Jangan lama lama kok Mas Keng. Kangen banget gue.

dr in the house said...

Kirim Batik Jawa selai!

abdullahjones said...

patut le diam je.
selamat pergi balik bro.

sinaganaga said...

Lohhh!

Yeop-Harley said...

Ayah Keng

Kome pergi konsert Peter Pan atau Radja ke? Jangan lupa pergi ke Mangga Dua belikan kain batik utk DITH,,,Teman nak tembakau Jawa 3 kilo nak bagi Tok Batin...

Dang dang tut,
Akar galing galing....

housewife said...

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan

Tak gitu Tuan Keng?

imachee said...

Ontok lamo amek, ingatkan balek Bongek. Yo lah kan, kek Bongek tu bukan ado broadband. Kain pelikat dongan batek jawo tu, kok ado, bolilah sekodi. Ramai sini-a nunggu

A.Z. Haida said...

waduh waduh, ampunnn... tiga hari di jakarta sepertinya sudah tiga bulan, sudah mulai bicara sama dengan mas-mas dan mbak mbak di jakarta...

selamat pulang ya.

lentiform said...

Labuan? Ehem,... dekat tapi jauh tuh.

Sayuti said...

jangan kawen dengan minah endon pulak. kalau nak kawen jugak, dekat Mesia byk.

selamat pergi dan selamat kembali!

crimsonskye said...

now I'm feeling homesick... just a tiny bit though ;)

semoga selamat semuanya.

tuan tanah said...

Wa'alaikumussalam

zizie ali said...

khabarnya yg murah di sana ialah mee jawa, asam jawa, tembakau jawa.

psst..kirim salam kpd semua anggota PKS yang kau temui. kau bertuah jika dpt mendengar tazkirah mereka.

dedalu said...

Loh.... kok tinggallin adek tanpa pamitan ya kang mas. Hati-hati ya.. jaga diri jaga kesihatan.

SaudagarMinyak said...

Tuan Keng,

Kerinduan ana sudah di jawab,
ibarat minum kopi tanpa gula,
boleh minum tapi pahit rasenye...

Have a safe & profitable trip.

bunga rampai said...

Salam rindu :)
Moga sihat walafiat di perantauan.

maklang said...

Seronotnya yan MAs Keng dapt ke sana. Apa yang menarik di sana? Sudah ke Anchol, Taman Mini dan Tanah Abang.... Hamba ingin sekali berlibur ke sana....


Selamat pulang ke tanah ayer...ya mas...

loppiess said...

keng,
selamat pulang semula.
Shah Alam tidak banjir lagi.

NBB said...

maaf pakcik keng diterima. balik malaysia cepat!

Ku Keng said...

Anggun:Lor seminggu ngak lama deh. Gue pun kangen sama.

Puan Dr.:Lak. Dah bawak balek batik Jawa, dia pergi sabbatical pulak.

AJones:Wah, seminggu tak ada, macam-macam kes yang berbangkit. Mas kahwin nampak respon hebat pulak nampaknya. Di India senang, lembu seekor. Selesai urusan.

Naga: Sewaktu di Labuan, ternampak ada kampung nama NAGALANG. Ada kena mengena ke?

Yeop:Bukan. JAZZ JAVA. Maaf Yeop, tembakau Jawa kata mereka kena ada permit. Pesan kat Tok Batin, isap Dunhill lebih senang.

housewife:Kalah Karam Singah Walia nampaknya.

Benar sekali. Memang rindu kepada semua.

Imachee:Sekodi tak cukup dik. Tapi orang Bongek sekarang tak berpelikat dah. Semua pakai jeans.

AZ:Mbak mbak Jakarta semua sebok berdemonstrasi. Ada yang menyokong anti-pornographic bill dan ada yang menegakkan yang berbogel itu bukan lucah.

p.s. Maaf ya, Tag masih tertangguh.

Lenti:Jauh tapi dekat. Dah balik pun malam tadi.

Sayuti:Haih, kamu ni, rupa-rupanya pengantin baru.

Crimson:Wow, had several coconut-puddings. Fine weather there, but seafood dah mahal sebab laut bergelombang. As usual prayed Jumaat at Kerupang.

Tuan Tanah:Alhamdulillah.

Zizie:Orang Jawa akan tuntut royalti keatas semua penjual barangan tersebut di Malaysia.

Tak sempat. Hanya nalipon saja. Kenal Fatorrahman?

Dedalu: Ya memang benar. Lupa pamitan. Terima kasih ya dik atas pesanan.

Sedagar:Kopi tanpa gula naik harga tak?

Rampai:Salam kembali. Alhamdulillah afiat, kecuali capek.

Maklang:Tak sempat berlibur Lang. Terlalu banyak waktu terbuang didalam kesesakan.

Lope:Samy Vellu bilang ini kuasa Tuhan. Kalau tukar menteri pun, bukan hujan berhenti.

NBB:Macammana ni? Baru Pak Cik tinggal seminggu, dah di hantui oleh orang lama dah.

crimsonskye said...

tuan keng: Kerupang?? now this just keep getting closer to home... I live at taman kerupang 1. Speaking of seafood, we rarely have seafood lately. But my father brings back ikan masin, bilis and udang kering every time he comes home from his place in Sandakan so I guess that makes up for that ;)

Ku Keng said...

Crimson: You should have told me and I could have collected some ikan masin for you. What's that crispy dried fish from Tawau? I'll be back in Labuan again in June for another meeting.

lentiform said...

Ala, dia tak paham pulak!
Dekat tapi jauh tu from my place la..